Springflower mandala

by ByMimzan

20170311_095756

Vid den här tiden på året när ljuset börjar komma tillbaka i min del av världen kommer oxå suget av att göra fina färgglada mandalas krypande, det är samma sak för mig varje år och i år är det inget annorlunda.
At this time of the year when the light is coming back into my part of the world, the need to make beautiful mandalas in happy colours comes crawling to me. It is the same thing every year and this year nothing has changed.

Så nu är den gjord, första mandalan för i år och den är gjord i påskens färger eftersom jag riktigt längtar efter påsken i år, till att få komma ut i husvagnen och bara njuta efter en lång, grå och snöfattig vinter. Jag har döpt den till Springflower mandala och här nedan delar jag med mig av mönstret till den.
So here it is, the first mandala of the year and it’s done in the colours of the easter because I really looking forward to the easter this year, to take the caravan out and just relax after a long and grey winter. I have named it Springflower mandala and here I share the pattern with you.

Använd gärna #springflowermandala och #bymimzan i sociala medier så jag kan hitta era fina bilder
Please use #springflowermandala and #bymimzan in social medias so I can find your lovely photos

Trevlig Virkstund – Happy Crocheting

marie

Ps. You find the pattern in US-terms Here

💙

TÄNK PÅ ATT

💙

Jag delar mina mönster/designer gratis med dig och jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att göra mönster och lägga ut dem på bloggen.

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller bymimzan.com Det är också roligt om du taggar dem med #bymimzan och #springflowermandala, så även jag kan få ta del av ditt alster!

Om du skulle hitta något som inte stämmer i mönstret så skulle jag bli väldigt glad om du skickade ett mail till mig bymimzan@gmail.com

SPRINGFLOWER MANDALA

STORLEK: ca 22 cm

GARN: Scheepjes Catona 100% cotton. Färg nr 130, 403, 520, 240, 392, 512

VIRKNÅL: 3,0 mm

TILLBEHÖR: Sax, nål till att fästa garn

VIRKTERMER

sm – smygmaska

lm – luftmaska

fm – fastmaska

hst – halvstolpe

st – stolpe

lmb – luftmaskbåge

stgr – stolpgrupp

bmb – bakre maskbågen

BRA ATT VETA:

Upprepa mellan *-* tills du kommer till slutet av varvet

Avsluta alla varv med en sm

MÖNSTER:

1: Färg nr 130. Börja med en magisk ring (kika på Drops film om du är osäker på hur man gör) och gör 12 st i ringen, avsluta med en sm i första st.

2: Färg nr 130. 3 lm (första st), 1 st, *2 st mellan varje st* avsluta med en sm i första st. Byt färg

3: Färg nr 403. Starta mellan 2 stgr med 4 lm, fm mellan stgr, *3 lm, fm mellan stgr* avsluta med en sm i första lm.

4. Färg nr 403. Sm fram till nästa lmb (fm + 2 lm + 2 st + 2 lm + fm) i varje lmb varvet ut. avsluta med en sm i första fm. Byt färg.

5. Färg nr 520. Starta i någon fm på föregående varv med 5 lm, fm mellan st, 2 lm, 1 st i fm på föregående varv *2 lm, fm mellan st, 2 lm, 1 st i fm på föregående varv* avsluta med en sm i 3:e lm. Byt färg

6. Färg nr 403. Starta i någon st på föregående varv med 6 lm, 1 st i fm, 4 lm, *1 st i st, 4 lm, 1 st i fm, 4 lm* avsluta med sm i 3:e lm.

7. Färg nr 403. Sm fram till nästa lmb, fm i lmb, *4 lm, fm i nästa lmb* avsluta med sm i första fm.

8. Färg 403. Repetera varv 7

9. Färg nr 403. Sm fram till nästa lmb, fm i lmb, *5 lm, fm i nästa lmb* avsluta med sm i första fm. Byt färg

10. Färg nr 520. Börja med 3 lm i någon lmb, (3 st + 3 lm + 4 st) i samma lmb, fm i nästa lmb, *( 4 st + 3 lm + 4 st ) i nästa lmb, fm i nästa lmb* avsluta med en sm i 3:e lm. Byt färg

11. Färg nr 240. Detta varvet virkas i bmb om inget annat anges. Börja med 2 lm i någon första st, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m, (1 st + 3 lm + 1st ) omkring lmb, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 1 fm i fm, * 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m, (1 st + 3 lm + 1st ) omkring lmb, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 2 hst i nästa m, 1 hst i nästa m, 1 fm i fm* avsluta med en sm i 2:a lm. Byt färg.

12. Färg nr 392. Detta varvet virkas i bmb om inget annat anges. Börja med 3 lm i den 3:e hst, 2 hst, 2 fm (1 fm + 2 lm + 1 fm) omkring lmb, 2 fm, 2 hst, 1 st, hoppa över 5 m *1 st, 2 hst, 2 fm (1 fm + 2 lm + 1 fm) omkring lmb, 2 fm, 2 hst, 1 st, hoppa över 5 m* avsluta med en sm i 3:e lm. Byt färg

13. Färg nr 512. Detta varvet virkas i bmb om inget annat anges. Börja med en fm i någon första st, 2 fm, 2 hst, 1 st, ( 1 st + 3 lm + 1 st ) omkring lmb, 1 st, 2 hst, 3 fm, 1 fm mellan st * 3 fm, 2 hst, 1 st, ( 1 st + 3 lm + 1 st ) omkring lmb, 1 st, 2 hst, 3 fm, 1 fm mellan st * avsluta med en sm i första fm. Klipp av garnet och fäst alla trådar

20170314_135406

You may also like

2 comments

virklust mars 15, 2017 - 22:57

Så fin och verkligen ett vårtecken 🌸

Reply
bymimzan mars 16, 2017 - 02:54

Tack vännen 🍃💛🍃

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy