My Precious Shawl

by ByMimzan

När jag fick hem det nya gradienta garnet Whirl visste jag direkt att jag ville göra en sjal av det, jag tycker det är så fint när färgerna skiftar mjukt i en sjal och det är precis vad de gör i nya Whirl. Garnet är mjukt och följsamt att virka i och en ”kaka” räcker precis lagom till en sjal.
When the new gradient yarn Whirl arrived in the mail I knew I had to make a shawl. I like when the colours change soft and smooth in a shawl and that’s exactly what Whirl does. The yarn is so soft and nice to crochet with and one ”cake” is just enough for a shawl.

Och nu är den färdig och har fått namnet My Precious shawl här nedan delar jag mönstret med dig. Om du gör en egen My Precious shalw och visar i sociala media använd gärna #bymimzan och #myprecioushawl så att jag kan hitta och se dina bilder
And now it’s finished and got the name My Precious shawl. I share the free pattern with you here. If you make your own My Precious shawl and show pictures of it in social media please use #bymimzan and #mypreciousshawl

Trevlig Virkstund – Happy Crocheting

marie

Ps. You find the pattern in US-terms Here

💙

TÄNK PÅ ATT

💙

Jag delar mina mönster/designer gratis med dig och jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att göra mönster och lägga ut dem på bloggen.

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller bymimzan.com Det är också roligt om du taggar dem med #bymimzan och #mypreciousshawl, så även jag kan få ta del av ditt alster!

Om du skulle hitta något som inte stämmer i mönstret så skulle jag bli väldigt glad om du skickade ett mail till mig bymimzan@gmail.com

MY PRESIOUS SHAWL

GARN: Jag har använt Scheepjes Whirl 60% Bomull och 40% Akryl. Till just denna sjalen har jag använt 1 nystan av färgen Pistachi oh so nice nr 761 som innehåller 1000 meter och väger strax över 200 gram.

VIRKNÅL: 4,5 mm

TILLBEHÖR: Sax, nål till att fästa garn

VIRKTERMER

lm – luftmaska

st – stolpe

lmb – luftmaskbåge

korsade st – korsade stolpar

Virka korsade st så här: hoppa över 1 m, 1 st i nästa m, sedan 1 st i m som hoppades över

picot – virka 3 lm, 1 fm i 3:e lm från nålen.

MÖNSTER

Sjalen virkas upp ifrån och ner.

Lägg upp 4 lm och slut till en ring.

Varv 1: I ringen virkar du, 3 lm, 2 st, 1 lm , 2 st, 2 lm, 2 st, 1 lm, 3 st, vänd

Varv 2-10: 3 lm, 2 st i första st från föregående varv, 1 st i varje st tills du kommer till första lmb, 1 st i lmb, 1 lm, hoppa över 1 st, 1 st i nästa st, i nästa lmb virkar du 1 st + 2 lm + 1 st (spetsen), 1 st i nästa st, 1 lm, 1 st i lmb, 1 st i varje st tills du kommer till den sista st, här virkar du 3 st, vänd.

Varv 11: 3 lm, 2 st i första st från föregående varv, 1 st i vardera nästa 2 st, gör korsade st fram till nästa lmb (se beskrivning ovan), 1 st i lmb, 1 lm, hoppa över 1 st, 1 st i nästa st, i nästa lmb virkar du 1 st + 2 lm + 1 st (spetsen), 1 st i nästa st, 1 lm, 1 st i lmb, korsade st tills du har 3 st kvar på varvet, 1 st i vardera nästa 2 st, 3 st i sista st, vänd.

Varv 12: 3 lm, 2 st i första st från föregående varv, 1 st i vardera nästa 2 st, gör korsade st fram tills att du har en st kvar innan lmb, 1 st i sista st, 1 st i lmb, 1 lm, hoppa över 1 st, 1 st i nästa st, i nästa lmb virkar du 1 st + 2 lm + 1 st (spetsen), 1 st i nästa st, 1 lm, 1 st i lmb, 1 st, korsade st tills du har 3 st kvar på varvet, 1 st i vardera nästa 2 st, 3 st i sista st, vänd.

Upprepa varv 11 och 12 tills du är nöjd med storleken.

Uddkant:

Varv 1: 3 lm, 2st i första st från sista varvet, 1 st i vardera nästa 2 st, hoppa över 2 m, *2 st + 3 lm + 2 st i mellan de korsade stgr (se bild nedan), 1 fm i nästa mellanrum* upprepa mellan * och * fram till och med lmb, hoppa över de 2 sista st innan spetsen, i spetsens lmb gör du 2 st + 3 lm + 2 st + 3 lm + 2 st, 1 fm i nästa lmb, ¤2 st + 3 lm + 2 st i mellan de korsade stgr (se bild), 1 fm i nästa mellanrum* upprepa mellan ¤ och ¤ tills du har 5 st kvar på varvet, hoppa över 2 m, 1 st i vardera nästa 2 st, 3 st i sista st, vänd.

20170325_094859 1

Varv 2: 3 lm, 2 st i första st från sista varvet, 1 st i vardera nästa st, hoppa över 4 m, *2 st + 1 picot (se beskrivning ovan)+ 2 st i lmb * upprepa mellan * och * till och med sista lmb på varvet, hoppa över 4 m, 1 st i vardera nästa 2 st, 3 st i sista st. Klipp av garnet och fäst dina trådar.

Grattis – din My Precious shawl är nu klar, blocka den gärna för ett finare resultat.

You may also like

13 comments

Marie Andersson mars 27, 2017 - 11:47

Så vacker. Fick lära mig något nytt. Korsad stolpe. 😊 Tack för att du delar med dig. Mitt blågröna som ligger blir en sådan sjal. 😊

Reply
bymimzan mars 27, 2017 - 11:55

Tack för dina fina ord Marie, vad roligt att du ska göra en egen
Ha en fin dag
Kram Marie

Reply
Mette mars 29, 2017 - 14:06

Nej hvor er den fin
Tak for at du deler – jeg går straks i gang 🙂

Reply
bymimzan mars 30, 2017 - 04:44

Tack för dina fina ord Mette 💚

Reply
AnnaVirkpanna mars 30, 2017 - 10:21

Jättefin!! Härligt mönster som verkligen passar Whirl 😀

Reply
bymimzan april 1, 2017 - 02:41

Tusen tack Anna 💚🍀💚

Reply
Sandra maj 18, 2017 - 08:38

Superfin! Började på min sjal igår. Har bara en liten (dum) fråga om mönstret. Räknas dom tre luftmaskorna i början på varje varv som en stolpe? Dvs är det där jag gör tre stolpar i slutet på varven?

Reply
bymimzan maj 18, 2017 - 08:42

Hej Sandra ! Vad roligt att du ska göra en egen My Precious. De tre lm räknas som en stolpe.
Lycka Till 💟
Kram Marie
Ps Det finns inga dumma frågor 😉

Reply
Sandra maj 18, 2017 - 08:52

Tack! 🙂

Reply
Cissi maj 20, 2017 - 14:25

Hej! Jättefin sjal! Hade du använt virknål 4,5 även om du gjort den i cotton flowers?

Reply
bymimzan maj 21, 2017 - 08:33

Hej Cissi ! Tack för dina fina ord. Ja jag hade använt samma virknål i cotton flowers. Lycka till 💟
Kram Marie

Reply
Cissi maj 22, 2017 - 22:26

Jag kunde inte vänta tills jag fått hem garnet jag tänkte använda så jag började på en ”övningssjal” i catona som jag hade hemma. Måste bara säga att jag gillar mönstret jättemycket. Som en som inte gjort så mycket avancerat efter mönster och tycker det är jobbigt att hela tiden koncentrera sig på att läsa beskrivningar så gillar jag att jag lärde mig snabbt hur jag skulle göra. 👍Och snyggt blir det också! 😃

Reply
byfreyjacrochet september 14, 2017 - 19:42

😍😍😍

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy